Op een druilerige zondagmiddag moest Roosteren, dat nog zonder puntverlies was na twee wedstrijden, op bezoek bij fusieclub Oranje Blauw ’15. De gastheren uit Posterholt/Vlodrop werden vooraf ingeschat als een sterke tegenstander, aangezien deze vorig seizoen om promotie naar de 3e klasse speelde.

Trainer Rudi Boes zag geen reden om zijn succesformatie te wijzigen en begon dus met dezelfde elf namen als de afgelopen weken. Op een zwaar veld was de beginfase in evenwicht en vielen er geen grote kansen te noteren. Na een kwartier spelen dook Roosteren gevaarlijk op voor het doel van de tegenstander, maar lag de bal even later aan de overkant in het netje. De gevaarlijke nummer 10 van de Oranje-blauwen legde de bal panklaar neer voor spits Ard Bommer: 1-0. Niet veel later was ook de tweede kans van de thuisploeg raak en was de rolverdeling hetzelfde: een goede actie van de nummer 10 werd wederom bekroond door Bommer: 2-0. Een domper voor Roosteren, aangezien het gevoel was dat er zeker niet verloren hoefde te worden van deze tegenstander. De rood-witten gaven daarom extra gas bij en dit leidde tot een vijftal mogelijkheden, maar goed keeperswerk en pech zorgden ervoor dat het 2-0 bleef. Nadat de thuisploeg een kans op 3-0 had gemist, wist Sergio alsnog de aansluitingstreffer te produceren door de bal na een goede actie in de lange hoek te schuiven: 2-1. Nog voor rust had Roosteren kansen om de gelijkmaker te produceren, maar het veldoverwicht werd niet uitgedrukt in meer doelpunten.

Na de thee was de openingsfase weer voor Oranje Blauw, maar dit leidde niet tot een treffer. Langzaamaan nam Roosteren het initiatief weer over en hing de gelijkmaker steeds meer in de lucht. De hartstochtelijk aanvallende ploeg kreeg echter de deksel op de neus na onachtzaamheid in de defensie: 3-1. Waar voor veel ploegen dit de nekslag zou betekenen, was voor Roosteren het tegendeel waar. De ploeg rechtte de rug nogmaals en geloofde nog steeds in een goed resultaat, met een hectische slotfase tot gevolg. Dit geloof werd nog maar eens aangewakkerd door de hernieuwde aansluitingstreffer. Een goed ingedraaide vrije trap van Sergio werd met het hoofd doeltreffend verlengd door John: 3-2. De verdiende gelijkmaker bleef helaas uit, ondanks nog enkele hachelijke momenten voor het vijandelijke doel. Ook het inbrengen van frontsoldaat Fabio Morelli als stormram resulteerde niet in het gewenste effect en dus eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor Roosteren.

Na afloop was de teleurstelling groot bij Roosteren aangezien iedereen wist dat een beter resultaat zeker mogelijk was geweest in deze gelijkopgaande en sportieve wedstrijd.
Desondanks zorgde de weelde van de eerder behaalde zes punten ervoor dat het vizier al gauw op de volgende wedstrijd gericht werd. Aankomende zondag komt namelijk kampioenskandidaat Obbicht op bezoek op Sportpark de Heilige Kamp, de ploeg die gisteren met maar liefst 7-1 van SVM wist te winnen. Wederom een zware kluif voor de VVR, maar wanneer de ploeg doorgaat op de ingeslagen weg kan het ook Obbicht het vuur aan de schenen leggen.