Op zondag 1 oktober stond voor Roosteren 1 de wedstrijd tegen Schinveld op het programma. De eerste thuiswedstrijd van de competitie op het keurig gepoetste sportpark de Heilige Kamp. Eerder op de dag hadden een 2-2 gelijkspel van het derde en een keurige 3-0 overwinning van het tweede al 4 Roosterse punten opgeleverd. Aan de hoofdmacht de taak om hier 7 punten van te maken en zo de knappe overwinning van vorige week op Sporting Sittard een goed vervolg te geven.

De wedstrijd tegen de zwartgeklede gasten begon rommelig. Twee gelijk opgaande ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht, al waren de eerste speldenprikjes in de vorm van twee corners voor de gasten. Na deze eerste fase nam Roosteren het heft in handen. Er werd gestreden, vrijwel alle duels werden gewonnen en bovendien werd er ook goed voetbal op de mat gelegd. Dit leverde na ongeveer 20 minuten spelen de verdiende 1-0 op. Wederom werd er een duel op middenveld gewonnen. De bal belandde bij Roel die aan de zijkant Sergio wegstuurde. De scheidsrechter liet ondanks een vlagsignaal van de grensrechter door voetballen en zo kon Sergio het zestienmetergebied in rennen. Hier gaf hij een perfecte voorzet op John, die zo zijn eerste competitietreffer van het seizoen kon maken.

Niet veel later viel ook de 2-0. Wéér een duel dat op het middenveld werd gewonnen, en dit maal had Bjorn een prima steekpass in huis waar onze Johnny wel raad mee wist, 2-0! Een mooie goal die de krachtsverhoudingen op het veld prima weergaven, want onze gasten hadden weinig te vertellen.
Deze score bleef tot aan de rust staan, ware het niet dat Roosteren zich nog te kort deed en niet een 3-0 en misschien wel 4-0 maakte. Dit was ook echter het enige puntje van kritiek dat door trainer Boes Rudi in de rust werd aangehaald. Hij was tevreden na een zeer goede eerste helft. Wel werd er gewaarschuwd voor laksheid en gemakzucht in de 2e helft. ‘Zo doorgaan en de tegenstander is kansloos’ was het devies van onze trainer en aanvoerders.

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. Een veroverde bal op het middenveld werd via Roel en Bjorn bij John gebracht. John werd echter in het strafschopgebied ten val gebracht. Na eerdere missers in de voorbereiding werd besloten dat Bjorn deze pingel mocht nemen. Hij faalde niet en schoot de bal prima in het doel. 3-0 voor, een ongekende weelde. Het allermooiste moest echter nog komen. Een zeer sterk spelende Martijn pikte de bal op het middenveld op. In combinatie met Roel en John kwam Martijn vrij voor de keeper en schoof de bal beheerst in het doel. Een werkelijk prachtige aanval waar de Schinveld-verdediging nog meermaals van zal wakker schieten. Na deze 4-0 zakte het spel van de thuisploeg in. Het team had moeite met de extra doorgeschoven man van Schinveld, kon de extra gekomen ruimte in de voorhoede niet benutten door te veel de lange bal te spelen en men ging bovendien mee in het vervelende en erg negatieve gedrag van de tegenstander. Een kwartier voor tijd kwam Schinveld uit een corner terug tot 4-1 en 10 minuten later werd het zelfs 4-2 door matig dekken aan rood-witte zijde. Hierna raakte John via een heerlijke volley nog de lat, maar het bleef bij 6 doelpunten.

Een verdiende overwinning waarbij ook nog eens een ruim uur erg goed werd gevoetbald. In dit verslag werden slechts enkele namen genoemd, maar dit was een teamprestatie bij uitstek. De verdediging en keeper stonden hun mannetje, het middenveld verplaatste het spel en speelden erg sterk en de aanval was uiterst doelgericht. We mogen echter ook onze wissels, trainer en leiders niet vergeten. Het blijkt maar weer dat we met zijn allen sterk staan!