Op vrijdagavond 20 oktober organiseert de Activiteitencommissie de Dartavond! Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Een heerlijk zonnetje, lekker temperatuurtje, veel publiek en een sportieve tegenstander. Alle ingrediënten voor een mooie middag waren zondag op sportpark ‘de Heilige Kamp’ aanwezig. En een mooie middag zou het worden!
Na een nederlaag voor het derde en een 1-1 gelijkspel voor het 2e elftal van Roosteren was het aan de hoofdmacht de taak om de drie punten wél in eigen huis te houden. Om half 3 werd er afgetrapt tegen FC Ria uit Nieuwstadt. Een hoog geklasseerde tegenstander die het VV Roosteren de laatste jaren altijd lastig heeft gemaakt. Oppepper voor Roosteren was dat onze aanvoerder Erwin en onze nummer 10 Mike weer aan de aftrap verschenen.

De mannen van Rudi Boes begonnen matig aan de wedstrijd. Duels werden verloren, de bal werd amper in de ploeg gehouden en FC Ria domineerde. Dit hield ongeveer 10 minuten aan met als enige ‘pluspunt’ dat Roosteren amper kansen weggaf. Na deze periode kreeg Roosteren meer grip op de wedstrijd. Er werden meer duels gewonnen en in de rest van de eerste helft kreeg Roosteren enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Schoten van Jules(naast), Martijn(2x knap door de keeper gestopt) en Sergio (lat) en een kopbal van Roel (wederom gekeerd door de keeper) troffen echter geen doel. FC Ria had geen noemenswaardige momenten voor de goal van Tom. Zo werd met een 0-0 stand de rust bereikt. FC Ria behaalde deze rust echter niet met 11 spelers. De aanvoerder van de gasten kreeg tussen de 30ste en 40ste minuut 2 knullige gele kaarten en werd dus door de goed leidende scheidsrechter naar de kant gestuurd.

Na de rust werd al snel duidelijk hoe de rest van de wedstrijd zou gaan verlopen. Roosteren had veel de bal en mocht het spel maken, FC Ria leunde achterover en loerde op de counter. In de eerste 10 minuten creëerde Roosteren nog wel wat kansen (o.a. via Roel) maar hierna viel het spel wat tegen. De opbouw verliep wat traag, waardoor FC Ria gemakkelijk stand kon houden en via enkele snelle tegenaanvallen zelfs gevaarlijk voor het doel van Roosteren verscheen. Na 20 minuten in de 2e helft kwam Quinn in het veld voor Mark en ging Roosteren met 3 verdedigers spelen. Uiteindelijk een goede zet van onze trainer, want Roosteren werd weer wat gevaarlijker. Dit resulteerde in wat kansen, maar het vizier stond helaas niet op scherp of het was de eind-pass die net niet zorgvuldig genoeg was. Zo leek het erop dat deze wedstrijd op 0-0 zou gaan eindigen.

Ware het niet dat je, als je tegen Roosteren voetbalt, altijd minstens 95 minuten scherp moet zijn. Ook dit weten ze nu in  Nieuwstadt. Het was John, die de hele wedstrijd weer gevaarlijk was met enkele goede acties, die goed doorkwam via de rechterkant en de bal voorgaf op Roel. Deze schoot in eerste instantie via de keeper op de paal, maar was zeer attent en schoot VVR alsnog op een 1-0 voorsprong. Een heerlijk moment dat door iedereen die Roosteren een warm hart toedraagt uitbundig werd gevierd! Deze 1-0 werd in de resterende 5 minuten niet meer in gevaar gebracht en zo kon Roosteren wederom 3 punten bijschrijven!

Alweer een belangrijke overwinning in de strijd om rechtstreekse handhaving! Een groot compliment naar het hele team (want ook onze wisselspelers zijn ontzettend belangrijk!) en technische staf. Zo’n geweldige reeks neerzetten na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft is ronduit knap! Laten we hopen dat we deze reeks door kunnen zetten en dat er in de resterende 3 thuiswedstrijden net zo veel publiek komt kijken als deze wedstrijd.

Check ook even onze Facebookpagina om te zien hoe onze pupil van de week Stef Simons iedereen voordoet hoe je een goed overwinningsfeestje viert!