Op vrijdagavond 20 oktober organiseert de Activiteitencommissie de Dartavond! Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Zonder vaste krachten Erwin (schorsing) en Mike (sterfgeval in de familie) mochten de heren onder leiding van Rudi Boes opdraven in Munstergeleen voor het “6-punten duel” tegen mede laagvlieger SVM. Het beloofde een ware degradatiekraker te worden waarbij het voor Roosteren in ieder geval zaak was om niet te verliezen. Heugelijk feit was de terugkeer van Sergio Demandt in de hoofdmacht van Roosteren.
Dat het Roosteren 1 voor de wind gaat de laatste tijd mag blijken uit de cijfers. Maar liefst 12 punten uit 5 duels, waaronder de gestaakte wedstrijd tegen Sporting Sittard, die nog ingehaald dient te worden. Ook deze wedstrijd liet zien dat het in de voetballerij vaak aankomt op de nodige dosis geluk. Aan één kant om de ballen in het netje te krijgen, maar ook om andersom geen doelpunten te incasseren. Daar waar we in de eerste helft van het seizoen vaak de goden tegen ons hadden, mochten we tegen SVM afgelopen zondag absoluut niet klagen.
In de eerste helft had Roosteren moeite om in het spel te komen. Vooral op het middenveld ontstonden gaten en werden de duels niet gewonnen. Het spelbeeld aan beide kanten was ontzettend rommelig. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar met de alerte Tom Reijnen in de goal werd de tegenpartij niet noemenswaardig gevaarlijk. Via Johnny op de linkerflank kwam Roosteren er een aantal keren sterk uit op de counter. Ook linksback Marc Koetsier kwam er een aantal keren goed overheen, wat ook resulteerde in de openingstreffer. Een ogenschijnlijke “vroege” voorzet vanaf een meter of 30 van het doel verwijderd, belandde prachtig over de keeper in de verre kruising. Aan Marcs reactie af te lezen was zijn intentie tóch bewuster dan menig supporter zou denken. Hoe dan ook, een prachtige goal die Roosteren zeker even nodig had. Vlak voor rust kreeg SVM nog een dot van een kans op de gelijkmaker, echter de paal stond gelukkig in de weg. Ook Roosteren kreeg nog een grote mogelijkheid via Roel Strooper, maar de keeper stond helaas tot twee keer toe in de weg.
Na de thee was het credo meer letterlijk dan figuurlijk, pompen of verzuipen. Roosteren kwam er voetballend niet meer aan te pas. Het uitvallen van Niels Hamacher had daar zeker mee te maken. Wegens een bovenbeen blessure moest hij de wedstrijd opgeven. De lange ballen van achteruit bereikten vaak spits Roel, die daarmee Quinn en Johnny in stelling kon brengen. De kansen die gecreëerd werden golden echter meer als tijdrekken. Roosteren kroop door het oog van de naald toen het een penalty tegen kreeg. Deze opgelegde kans werd gelukkig vakkundig om zeep geholpen. Een oppepper voor Roosteren, maar helaas geen ommekeer in het spelbeeld. SVM bleef doordrukken en creëerde kans na kans. Wonder boven wonder, maar met de nodige vechtlust om de nul te houden, floot de scheidsrechter na 93 minuten voor einde wedstrijd met een stand van 0-1! Verdiend of niet verdiend, de punten zijn binnen en daar gaat het om. Na de wedstrijd wederom een klein feestje. Dat krijg je als iedere wedstrijd benaderd wordt als een finale. En zo zullen we de komende wedstrijden ook blijven bekijken.

Roel had in zijn overwinningsspeech nog een mooie boodschap, waaruit blijkt dat voetbal vaak meer is dan alleen maar een balspel. Het was wederom een mooie teamprestatie waarbij we extra ons best hebben gedaan het gemis van Mike Streukens op te vangen, die helaas deze dag werd geconfronteerd met de donkere kant van het leven. Zijn schoonmoeder, Meriam Pijpers overleed helaas te vroeg op 54-jarige leeftijd. Nogmaals langs deze weg veel sterkte toegewenst aan haar partner Mike van Loon en vrienden en familie van Meriam, die ook jarenlang vrijwilligster was bij de voetbalclub. Deze drie punten, maar vooral onze gedachten, gaan naar jullie.